Политика на Приватност

Оваа Политика за приватност опишува како се собираат, користат и споделуваат вашите лични информации кога ќе ја посетите или купувате од веб продавницата на Инфогејт ИТ Системи.

 

Лични информации што ги собираме

Кога ја посетувате страницата, автоматски собираме одредени информации за вашиот уред, вклучувајќи информации за вашиот веб прелистувач, IP адреса, временска зона и некои колачиња што се инсталирани на вашиот уред. Покрај тоа, додека ја пребарувате страницата, ние собираме информации за индивидуалните веб-страници или производи што ги гледате, кои веб-страници или термини за пребарување ве упатиле на веб-страницата и информации за тоа како комуницирате со веб-страницата. Ние се однесуваме на оваа автоматски собрана информација како „Информации за уредот“.

 

Ние ги собираме информациите за уредите користејќи ги следниве технологии:

- „Колачињата“ се датотеки со податоци што се поставени на вашиот уред или компјутер и честопати содржат анонимен уникатен идентификатор. За повеќе информации за колачињата и како да ги оневозможите колачињата, посетете ја http://www.allaboutcookies.org.

- „Log files“ ги следат акциите што се случуваат на страницата и собираат податоци, вклучувајќи ја вашата IP адреса, типот на прелистувачот, Интернет провајдерот, страниците што упатуваат кон нашата продавница како и датум/време.

-  “Web beacons”, “tags”, и “pixels” се електронски датотеки што се користат за складирање информации за тоа како ја пребарувате страницата.

 

Дополнително, кога купувате или се обидувате да купувате преку Интернет-страницата, собираме одредени информации од вас, вклучувајќи го вашето име, адреса за наплата, адреса за испорака, информации за плаќање, адреса за е-пошта и телефонски број. Овие информации се наречени „Информации за нарачка “.

 

Кога зборуваме за „Лични информации“ во оваа Политика за приватност, зборуваме и за Информации за уредот и за информации за нарачки.

 

Како ги користиме вашите лични информации?

Информациите за нарачките што ги собираме генерално ги користиме за да ги исполниме сите нарачки поставени преку Интернет-страницата (вклучително и обработка на вашите информации за плаќање, уредување за испорака и обезбедување на фактури и/или потврди за нарачки). Покрај тоа, ние ги користиме овие информации за:

- Комуницирање со вас;

- Скрининг на нарачките за потенцијален ризик или измама;

 

 

Маркетинг

Ние ги користиме вашите лични информации за да Ви обезбедиме насочени реклами или маркетинг комуникации за кои веруваме дека може да ве интересираат. За повеќе информации за тоа како функционира насочното рекламирање, можете да ја посетите страницата за едукативна иницијатива за мрежно рекламирање („NAI“) на http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

 

Можете да се откажете од насочено рекламирање со користење на линковите подолу:

- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

- Google: https://www.google.com/settings/ads/annam

- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/res Source/policies/personalized-ads

 

Покрај тоа, можете да се откажете од некои од овие услуги со посета на порталот за исклучување на Дигиталното рекламирање на Алијансата на: http://optout.aboutads.info/.

 

Контакт

Доколку сакате вашите податоци да бидат корегирани или избришани, или доколку имате какви било прашања или предлози за заштита на личните податоци, можете да нè контактирате на е-адресата infogate@infogate.com.mk. Притоа, вашата е-адреса нема да биде искористена за друга намена.